Kong vinter, hudpleie og secret

Snørike dager

Snøfreseren jobber på spreng mot de massive snømengdene, og bilen får noen røffe runder med kosten. Likevel rekker jeg ikke å ta unna horden med snø, og må ofte kjøre til jobb med et fjell på biltaket.

Bilene til Remy står trygt forvart i garasjen, mens jeg har min stående ute i vær og vind. Det er jo bare plass til to..

Men den komforten må han nesten få ha i yrket som brannkonstabel. Alltid må han være beredt til å rykke ut, raskt og uhindret.
Det har kommet så utrolig mye snø her hos oss! Men vinterlandskapet er et fantastisk skue, og gir sine gleder og ulemper på sitt vis.

Det er kaldt og luften er frisk. Innimellom kan en kjenne snev av vedfyring, som ikke alltid er av god sorten. Men i nøden spiser fanden fluer. Strømmen er dyr, og da må en fyre med det en har. Selv om lukten måtte rive i nesen..

 

Heart maker

Hagen er snørik og innfrir til kreativitet!
Denne har jeg presentert i flere barnehager, til stor fascinasjon og glede for barna.

 

Frossne hjerter

Se så!

Treet er ferdig dekorert med hjerteformede figurer. Noen kaller dem også for «snø epler» 🙂

 

 

100% True

Nytt på denne bloggen vil være at jeg i ny og ne deler noen små hemmeligheter ♥
Og alt jeg legger ut er av 100% sannhet!

 

For 17 år siden gjennomførte jeg en kosmetisk operasjon på en privat klinikk i Trondheim.

Noen som kan gjette på hva dette var? 🙂

 

Gua Sha

På usminket og ren hud masserer jeg inn serum og oljer.
Her bruker jeg en Gua Sha stein av typen «grønn jade», som stimulerer til økt blodsirkulasjon og glød i huden. Ved regelmessig bruk sies det at fine linjer kan bli utglattet, og ansiktet få et mer definert utseende.

 

Redskaper

Jeg har opptil flere sorter med massasje verktøy (også til kropp!).
Disse er av grønn jade og rosenkvarts som er kjent for å ha pleiende egenskaper for huden ♥ Gevinsten er også den avspennende effekten den har på hud og muskler ved massering. Det sies også at hevelser også kan forebygges, noe som er ypperlig om morgenen og etter en lang arbeidsdag.

 

Hudpleierutine

Har ofte fått høre at jeg har så fin hud. Men bak en flott hudkvalitet ligger det litt jobb bak. Heldigvis er det helt enkelt å oppnå dette gjennom gode rutiner!
Oppfordrer også til å drikke rent vann. Det er gratis fra springen, og den beste tørstedrikken. Vann renser ikke bare kroppen og holder oss hydrert, men bidrar også til en sunn og fin hud.
Hudproblemer har de fleste av oss i blant, noe jeg selv har måttet hanskes med. Men det har heldigvis blitt bedre etter at jeg tok noen grep!

Ca 2 ganger i uken starter jeg hudpleierutinen med å tørbørste huden. Døde hudceller blir børstet bort, i tillegg til at en stimulerer kroppens evne til å kvitte seg med avfallsstoffer. Blodsirkulasjonen økes, huden får glød, en jevnere hudtone, økt cellefornyelse og mye mye mer!
Deretter skrubber jeg huden i dusjen med sukkerskrubb, og påfører huden avslutningsvis med nærende oljer eller krem. Bruker produktene fra glöd serien til Sophie Elise, som jeg ELSKER!
Sukkerskrubben dufter av sukker, og kremen av «strawberry cake scent». Dessuten inneholder den shea smør som gjør godt for huden. Sophie Elise har gjort en helt fantastisk jobb med å utvikle sitt varemerke, og treffer veldig godt hos meg på duftene og kvaliteten i produktene.

 

 

Nailster

I min hverdag har jeg ikke tid til å bruke flere timer på neglesalong, selv om det hadde vært det mest praktiske for min del! For hendene bruker jeg mye, noe som sliter på neglene. Det hadde da vært fint med en neglelakk som holdt seg fin lenge!
En løsning blir derfor å fikse neglene selv på ordentlig vis, her med apparatet til Nailster. Må innrømme at jeg grugledet meg litt til å teste ut dette, da jeg er så redd for å gjøre feil.

 

GLOSSY

Men neglene ble utrolig flotte og glossy! 🦋

Er superfornøyd med resultatet, selv om jeg må øve meg mye på teknikkene. Tenker jeg også kommer til å bestille meg en del ekstrautstyr for å kunne lage meg de mest fantastiske negler!

 

SECRET

På spørsmål om hvilke kosmetisk operasjon jeg har gjennomført, er svaret:

 

  • Synskorrigerende øyeoperasjon

 

Og jeg har aldri angret!

Men skremmende var det. Fikk klar beskjed på klinikken om at operasjonen kunne gjøre meg blind. For jeg hadde litt kompliserte øyne å behandle, med ulik synsstyrke og skjeve hornhinner..

Pappa var med meg og ønsket helst at jeg skulle snu. Men jeg orket ikke et liv hvor en ikke kunne se stort.
Uten linser/briller var det som å ha hodet under vann. Det var bare tåke..  Husker godt hvor trist dette gjorde meg, da jeg fra siden 6. klasse begynte å se dårligere og dårligere..

Å tilslutt få oppleve å få synet tilbake ga meg en følelse av frihet og fornyet livsglede.

 

Kos inne

Flere som er litt tunge i kroppen for tiden? 🙂

 

 

Fullt kjør

Det går i ett om dagene og mye skjer!
Bruker fremdeles en god del tid på skole og jobb, men er også godt i gang med å strukturere dagene mine for å rekke over mye annet..

Har også begynt å etablere et nyere mindset, hvor jeg bl.a øver meg på å praktisere Wu Wei metoden.
Wu Wei bygger på en taoistisk tanke filosofi, hvor en lærer seg å takle livet på en uanstrengt måte. Det er kunsten å bare la ting «flyte» og forholde seg rolig, selv når livet er et eneste virvar. Det er der mange fort går på en personlig smell, da en stresser seg unødig opp over ting. Og særlig det man ikke har kontroll over..
I min jobb i barnehagen blir jeg spesielt utsatt for dette, da jeg er i en posisjon som ambulerende.
Min oppgave er da å ha et overblikk over alle barn på avdelingen, og gripe inn der det trengs. De dagene hvor jeg jobber slik, er jeg «dagens sjef».
Det er en veldig spennende rolle å ha, men også krevende. Vil beskrive det litt som å være jazzmusiker. For samme hva som skjer og møter meg, så må jeg få det til å fungere «musikalsk». ALT er spontant og uforutsigbart!
Det krever et vell av kunnskap og teknikker i bunn, for å vite hvordan en navigerer seg igjennom enhver situasjon.
Uansett hva som kommer av hendelser og forventninger, må jeg takle det med stoisk ro.
Å skape ro og harmoni er min kjerneoppgave, samtidig som jeg må se barna.
Som framtidig leder får jeg på den måten god erfaring, ved å lære å ta gode avgjørelser, ha et overblikk og reagere raskt. Men en god lederrolle handler også i stor grad om å være ydmyk, lyttende og åpen. Å anerkjenne andres tanker, meninger og syn er en viktig oppgave! Alle ansatte er verdifulle, noe jeg aktivt jobber for å synliggjøre og verdsette.
Jeg setter også teori ut i praksis og veileder der jeg kan.

Og det er der Wu Wei kommer inn. Den skal sikre meg mot å bli overveldende sliten. For det å avgrense energibruken min, vil føre til at jeg lettere slapper av og får overskudd.

 

Energipåfyll i hjemmet

Ikke ofte en får anledning til å hente hvile, så de gangene jeg har mulighet til å være hjemme så koser jeg meg.
Er veldig klar over at min travle hverdag har gått hardt utover det sosiale livet, noe jeg virkelig må beklage💖🙏🏻💖 Å være student, arbeidstaker og mor har sin pris. Jeg kan ikke alltid gjøre som jeg vil, da jeg har en mann som er mye borte i jobbsammenheng.
God kommunikasjon derimot, er viktig for meg for at ting skal fungere👌🏻 Og jeg kan alltids strekke meg for å få til en avtale eller to i sosiale settinger..

 

I mulm og mørke

Her er jeg på vei til skolen og campus samling i Kristiansund!
Vekkerklokka ringer 05.20, og jeg må beregne over 1t i kjøring for å ta meg dit.

Å studere som voksen er ingen spøk. Selv om jeg tar en deltidsutdanning, er studiebelastningen på 75%. Jeg har også en 60% stilling i bhg, og to barn å følge opp. Men jeg får det utrolig nok til på et vis!

 

På vei til undervisning

Sammen med medstudentene iler vi mot klasserommet. Og ofte blir det knapt nok tid til å lage seg så mye som en kaffekopp fra skolens automat..

Løsningen blir at jeg tar med medbragt hjemmefra. Men med litt tålmodighet kan en få tak i litt av hvert fra kjøpesenterets kafé, som
bare befinner seg et steinkast unna skolen!

 

Lunsjtime!

Støtter meg helt og holdent til mine studievenner, også når det kommer til matveien.
De periodene hvor vi er på campussamling er det nemlig viktig å kose seg ekstra!

Så jeg unner meg alt fra sunne salater og varmmat, til ferskpresset juice, smoothie og kvalitetskaffe ♥

 

Futura kjøpesenter

Her er jeg og en liten gjeng på vei til kjøpesenteret, for litt shopping i matpausen!
Ryktene gikk om at BikBok skulle legge ned butikken, så jeg sikret meg jeansbukser til skampris👌🏻

Kjempekoselig og fint kjøpesenter dette, med god service🥰

 

NAM!

Mye godt å få tak i fra café disken. Det er dyrt men verdt det synes jeg. Tørre knekkebrød må gi tapt her!

 

Øvelse

Etter å ha plukket opp barna fra håndball og fotballtrening, stikker vi innom far som er ute på øvelse med laget sitt i brannvesenet. Det er spennende det! ♥

 

Oppussing

Eldstejenta vår var lei av den gamle tapeten og den kjedelige veggfargen. Så nå er den «skrellet» av og klar til å males om!
Fargen har hun fått plukke ut selv, så blir spennende å se sluttresultatet:)

 

Hverdag og antiklimaks

Kaffe latte & sjokkis

Dette var tidenes hardeste start om morgenen, å begynne rett på skole og jobb etter juleferien. Natten ble også spolert av at vi fikk en ukjent katt i hagen vår. Da klikket det for de to godeste kattene våre og hylekoret ble satt i gang!

Det skar seg inn i veggene, og gikk gjennom marg og bein. Slik katteskrål gjør.

 

Rammeskjeiv

Det har gått i personalmøte og digital skole, som krevde mye fokus. Noen våkne celler hadde jeg heldigvis, til tross for en heavy start på dagen.
Flere rundt meg så også ut til å være slagne.. Så jeg var ikke alene i det trette selskapet.

 

Supplement

Det går i kalde og varme drikker, både hjemme og i farta!

 

To do list

Mine mål som er satt for året. Listen kunne vært myye lengre, da det er flust med forbedringspotensiale. Men her har vi altså en knippe!
Å omgi seg med gode mennesker, er et av de desidert viktigste punktene jeg vil vektlegge her.
Men nå er det slik at man må borti det aller meste av personligheter i hverdagen, og da har man ikke bestandig et valg der..
En kommer uansett langt med å distansere seg fra de man kjenner trykker en ned.
Man er ikke forpliktet til å ta i mot eder og galle fra andre, når man heller kan velge langt koseligere personer å ha rundt seg og i sitt miljø.

Det neste på tavla er kosthold. Jeg spiser så og si ALT jeg har lyst på (og ikke alltid med måte!) 😅🙈
Men det er aldri feil å gjøre en aldri så liten oppjustering..
Her må jeg fremdeles jobbe for å spise gode og sammensatte måltider, med så rene produkter/råvarer som mulig. Vi spiser f.eks litt for lite fisk her i huset, noe vi ønsker å bli flinkere på!

Så var det trening next up!
I min hverdag har jeg bare en viss tilmålt tid, hvor timene skal disponeres utover jobb, hjem og alt som kretser rundt barna.
Her må jeg bare forsøke etter beste evne å få tatt disse spaserturene, samt snike inn litt styrketrening..
På generelt basis er jeg jo aktiv gjennom jobben min, hvor jeg står og går flere timer i løpet av dagen. Men det er så viktig å forebygge kroppen mot potensielle belastningsskader, så det vil jeg bli flinkere på.

Så var det dette med å holde fokus og være mer  strukturert.
Det innrømmer jeg at kan være vanskelig i det hverdagslivet jeg lever i. For det skjer stadig mange ting, og flere tanker må være i hodet samtidig. Det er da jeg kan risikere å både glemme eller rote med alt fra avtaler, til praktiske ting.
Derfor må jeg bli strengere på å sette av tid til ethvert gjøremål, og at jeg får sitte i fred med det jeg holder på med(noe jeg sjeldent får i hjemmet, med barn rundt meg). Det har ofte hendt at jeg har måttet kjøre multitasking, hvor jeg bl.a lager middag mens jeg samtidig hører på lydbok varianter av skolebøkene. Tiden må nyttes godt:)

Å legge seg tidlig er en evig kamp hver dag, da mye praktisk må gjøres i forkant. Men målet er nå at jeg med god planlegging skal kunne sikre meg 8 timer søvn hver natt. Det er helt nødvendig for å kunne fungere optimalt hver dag!

Så har vi det aller siste punktet som går ut på å gjøre ting som gjør en glad.
Ja, hverdagen kommer jo med sine krav og prestasjonsjag. Og da er det utrolig lett å ramle inn i et tungt mønster, hvor pliktene blir en altoppslukende ting. Det er lett å glemme seg selv og sine behov da..
Vet veldig godt med meg selv at jeg går på veggene om jeg ikke får utløp for kreativitet og glede. Noe jeg får av å gjøre det jeg har lyst til å gjøre.
Så jeg velger noe så enkelt som å vie mer plass til det som gir glede i hverdagen!
Det er også viktig å belønne seg selv for den harde innsatsen man legger i sitt liv og gjøren. Da vil man ha det langt bedre med seg selv, og prestere bedre♥

 

Julegave fra søster

Fikk så utrolig fin julegave(litt forsinket) av søsteren min Merete, som jeg gleeeder meg til å prøve!❤️❤️❤️🥰

Nå skal neglene bli fine, og ulltrøya holde meg varm gjennom vinteren♥