Takk for ditt smil

Tid for sommer!

Strandveskene pakkes i all hast og vi entrer nærmeste badeplass, spenner av oss skoene og løper barføtt i den varme sanden! Solen har endelig kommet for å bli, og ingen skyer truer den klarblå himmelen. Men vi vet at det fort kan snu.. For her i Hustadvika på Nordvestlandet må vi være parat, og holde øynene åpne. Vi skal raskt få erfare å måtte leve i nuet og nyte hvert et minutt Gripe mulighetene som kommer vår vei, og bare kjenne at vi er til..
 

Kjølebagen er bunkret opp med mat, drikke og snack. Her skal vi tilbringe de siste timene av dagen og skape den sårt tiltrengte sommerlykken! 
Hud møter kaldt sjøvann, og vi bader alle mann. Tang og tare blir til «parykk« på hodene til barna, og vi passer på å ikke tråkke ned en krabbe eller to. Et ublidt møte skulle vi likevel få, når vi overraskes av de bevingede «piratene» som kom luftveien. Måsene hadde alt peilet ut vår koselige base på land, med et mål for øyet: Å plyndre vår medbragte proviant!
Som en vonbroten flodhest bykser jeg opp av havet og roper nyttesløst mot tjuvpakket. Barna stemmer i av sine røster og fekter med armer og ben. Nordnorske gloser smeller i luften, og med ett letter de på sine ræv. Flaksende av sted etterlater de oss, ribbet for et par brødskiver eller tre..

Ja, livet det skjer.

 

Jeg skuer utover det glitrende havet i den friske havbrisen. Solen varmer godt etter badet, og jeg kjenner lykkefølelsen krible i kropp og sinn. Det hele er åpenbart.
Lykken kan absolutt skapes, og kurere selv de mørkeste dager. Det kommer helt an på hva man selv gjør ut av det, og bare fantasien setter grenser. Hva er vel livet om man ikke er eventyrlysten og spontan. Hva sitter man da igjen med av glede og egen lykke?

Jeg er veldig opptatt av å gi glede, og det er ikke grenser for hva man kan gjøre for å glede andre! 
Viktigst av alt og størst av alle styrker er din evne til å sende ut positivitet, samt være en samlet, åpen og inkluderende person. Å bidra der man kan er veldig viktig, samme hvor mye eller lite det er. Ofte skal det faktisk ikke så mye til!

Jeg jobbet på Rema her en dag, som var en hektisk dag.
Bak kassen satt jeg vel i anslagsvis 4 timer for å ta unna en del kunderush, før jeg fikk sette beina på gulvet og begynne på annet forafallende. Men før jeg fikk satt i gang så kom det 3-4 kunder ilende mot meg, som alle skulle ha hjelp. Det føltes som et eneste virvar, men jeg gjorde altså så godt jeg kunne. Det viktigste var at alle fikk det de etterspurte, og kunne gå fornøyde ut av butikken. 
 Men så kom det magiske!
Den ene eldre mannen av de jeg hjalp, kom tilbake til meg.
 Så sa han: «Hei du.Takk for ditt smil, det gjorde dagen så mye lettere. Dette taklet du godt!»

Lettere overrasket tok jeg det til meg. Wow, tenkte jeg.Tenk at et smil kan glede så mye! <3 

Rørende var det, og som nå har festet seg godt i minnet. Dette øyeblikket vil jeg sent glemme, hvor en fremmed person faktisk tok seg tid til å si dette til meg..
 

Husk at det er mange som vil takke deg for ditt smil. Et ekte smil vil kjennes godt, og sannsynligvis redde dagen til de av dem som har det tungt. Det er medisin inn til sjel og hjerte.
 

Bygger du andre opp?

Det finnes mennesker som dessverre finner stor glede og nytelse i å bryte andre ned. Selv er jeg i dag vitne til å se noen av dem herje fritt rundt seg. Jeg valgte å ta ansvar å si ifra! Men å stagge slike mennesker er vanskelig. De er fryktet, har et sterkt egosentrisk sinn og får lett mange med seg. Nettopp på grunn av frykt.. For folk som frykter dem vil føle at de ikke har annet valg enn å føye seg. Dette for sin egen posisjon og sikkerhet. Det er virkelig et trist skue, og så feilt!

Jeg har et budskap til de av dem som holder på slik. En dag blir dere tatt, og dere skal vite at det er mange som legger merke til og ser hva dere er. Fallet vil bli stygt og hardt..

 

Jeg finner skatter i blant, i form av mennesker. De ønsker jeg å beholde i mitt liv. I mine øyne er de verdifulle for det de er, for hva de kan og hva de står for. De er alle bærere av unike historier. Noen fordømmer dem kanskje, og det på bakgrunn av noe så meningsløst som diskriminering og stereotypier. Noe som for meg er helt uakseptabelt!
Jeg vil ha dem med meg, og vi skal sammen skape noe fint, inspirere og være så gode forbilder som man kan bli. 
Man må bare se dypere enn til overflaten for å se potensialet i andre..

 

Nora og Kasper i en improvisert «flåte». Og den fløt faktisk avgårde med dem!  
 Etter leken er det viktig å få ryddet stokkene over på land, slik at de ikke kommer i veien for eventuelle båter på sjøen.

 

Jeg legger kjærlighet i alt jeg foretar meg med, i både familie, vennskap, fritid og jobb. Det viktigste er at det man gjør er genuint, ekte og kommer fra hjertet.

 

Vel hjemme etter strandturen disket jeg opp med «pytt i panne». En undervurdert men god rett hvor du kan bruke opp grønnsaks rester fra kjøleskapet. Jeg toppet det hele med selvplukket ramsløk som jeg hadde liggende i fryseren. NAM!

Bilen er full av sand, gangen rotete etter dagens utflukt og barna nydusjet og slitne. Men viktigst av alt er at vi er lykkelige.