Et forandringens år

Trine Ursin Nygårdsvoll   

 

Hei, og riktig godt nytt år!

Nå er jeg tilbake igjen for fullt etter jula, og gleder meg til mye skriveri framover:) Håper alle har kost seg med hyggelig og etterlengtet samvær med familie, venner, god mat og god stemning. Det har nemlig jeg gjort. Men nå er det tilbake til striskjorten og havrelefsa! 

Det gamle året er nå tilbakelagt, og et nytt et skal til å begynne. Hva vi tar med oss fra i fjor er så forskjellig, på godt og vondt. Men en ting er sikkert, og det er at vi kan velge å se det fra den positive eller negative siden. Jeg tenker at det ikke er så dumt å se det med positive øyne. Har du feilet, så lær av det. Har du falt, så reis deg opp og vis både deg selv og verden hva du er laget av! Vi har ingenting å tape på å gjøre det. For samme hva som har skjedd så er det du som har kontrollen. Dette kan du komme styrket ut av. Dører blir stengt, og nye vil åpne seg. Det er helt greit å feile, vi er tross alt mennesker alle sammen. Å velge å være positiv og optimistisk hjelper på humøret og gjør deg glad. Du må bare håpe, tro og gjøre ditt beste ut fra den situasjonen du er i. Ting kan bli bedre og ordne seg på et vis. Det handler om å bruke det negative til noe positivt..

Mange har sikkert vært syke, følt seg ensomme og direkte berørt av pandemien. Vi utkjemper alle våre kamper. Men noe har vi lært gjennom denne tiden, og det er hvor viktige vi er for hverandre. Vi setter høy pris på gode samtaler og de små tingene i hverdagen. Det vi kanskje tok litt for gitt før. 

For det nye året skal jeg starte på ny frisk. Det vil bli et år hvor jeg skal finne ut mer om meg selv gjennom opplevelser, utfordringer, menneskemøter og samtaler. Det vil bli en følelsesmessig og fin reise, hvor jeg skal slippe meg løs og kjenne på både glede, ubehag, redsel og spenning. 

Det startet allerede 1. nyttårsdag da jeg bestemte meg for å gjøre noe så grensesprengende som å ISBADE!

Jeg har alltid sett på isbadere som noe helt eget. De er tøffe, sprø og med en kroppskontroll du bare kan se langt etter. Dette kunne jeg aldri ha kastet meg ut i, jeg som er så pysete og vant til boblebad. Men nå gikk det en faen i meg. Jeg våknet 1.nyttårsdag, kikket ut vinduet og ville finne på noe. Men hva? Så leste jeg om det tradisjonelle nyttårsbadet, og vokste raskt på tanken. 

Jeg kontaktet da to lokale isbadere som jeg visste hadde dette som livsstil. Og de møtte meg gladelig for et isbad. Og valget falt på en fin liten lokal strand.

 

Trine Ursin Nygårdsvoll

Jeg vrengte av meg klærne, stålsatte meg og satte i et kraftfullt skrik som sikkert hørtes langt inn i bygda. Så løp jeg ut i det vinterkalde havet, hvor isbaderne sto smilende og ventet. De var gode å ha, og ga meg nyttig veiledning for hvordan jeg skulle takle å være i vannet, og lærte meg at mye handler om mental trening og teknikker. Det sitter nemlig i hodet. Et viktig tips som nyttet, var å tenke positivt om kulde. Jeg kunne til slutt ikke tro hva jeg hadde gitt meg ut på, når jeg faktisk var under vann. Og at jeg hadde greid det!

Å isbade var slettes ikke så vondt og grusomt som jeg alltid hadde trodd. Det var heller en fin og magisk opplevelse! Du får en helt utrolig endorfin og lykkefølelse, nesten som å være på spa. Og den mestringsfølelsen du får er bare helt fantastisk.

Å isbade skal være både sunt og styrkende på immunforsvar, kropp og psyke. Når kroppen min ble vant til det kalde vannet, så klarte jeg å gå uti en gang til og legge på svøm. Det var både magisk og deilig! Og det er riktig som mine isbadende venner sier; Du kan faktisk bli avhengig av ritualet. Så jeg er faktisk villig til å gjøre dette flere ganger. Skal du prøve dette for første gang(eller isbade generelt), er det veldig lurt å ta med noen badevenner. Dette for å kunne ha trygghet, pluss at opplevelsen av badet blir sterkere når du deler den med noen. 

For meg var dette en vakker opplevelse, hvor jeg fikk testet både hode og kropp. Sjelen er renset, og jeg er nå klar til å ta fatt på et år som skal bli fantastisk vilt! 
Kanskje har jeg funnet et nytt fellesskap som jeg nå skal bli en del av? 

 

Trine Ursin Nygårdsvoll

Det er godt å vite at vi kan nyte godt av den kalde årstiden, ved å gripe de muligheter som finnes. Og mye er gratis, alt etter hva du gjør det til selv. Bare fantasien setter grenser!
Jeg har valgt å gjøre det som gjør meg glad, og jobber med å ta de beste valg for meg selv. Dette er viktig for ens egen trivsel og lykke. For har vi det bra, presterer vi bra. Folk rundt deg vil dessuten sette pris på at du er glad, for smil og positivitet smitter over.

Pandemien er fremdeles over oss, og da er det viktig å passe på ha det gøy og å få styrket livskvaliteten. 
Må dere ha all lykke til med oppstarten av hverdagen igjen! Det er jo litt godt å komme i gang og 🙂

Hvordan blir ditt år 2022?