Pascal, snøkaos og julestress

Nå har det vært et lite opphold, da jeg har hatt litt «rusk i maskineriet».
En forkjølelse kom snikende innpå, hvor viruset tilslutt satte seg på stemmebåndet. Og stemmen er et av de viktigste verktøyene jeg har i en jobb som barnehageansatt, mor og skravlebøtte. Det var så frustrerende og hemmende!
Jeg startet sporenstreks med div. hestekurer, i håp om å redde stemmen så raskt som mulig. Den kjente konditoren Pascal Dupuy, skulle nemlig snart ankomme Molde for å holde «pop-up» butikk. Og den var jeg nødt til å komme meg med på!
Og frisk ble jeg heldigvis. Så da var det bare å hive på seg alpelua og sette kursen mot destinasjonen «Fole Godt». Oui!

 


Kristin Heggdal og selveste Pascal.
Kristin er eier, daglig leder og grunnlegger av «Fole Godt», som er et lokalt håndverksbakeri og cafè i sentrum av Molde. Pascal er en profilert, prisbelønt og kjent konditor fra Frankrike. Han driver i dag flere konditorier i Oslo, hvor han selger sine spiselige mesterverk.

Jeg hadde på forhånd klarert med Kristin og Pascal om at jeg skulle ta turen innom, samt hente inn tillatelse til fotografering o.l. Så nå gledet jeg meg skikkelig!

 


Her ligger Pascals berømte og iøynefallende signatur kaker.

Køen startet allerede på utsiden av cafèn, og lokalet var fylt opp til randen av kjøpelystne gjester.
Selv har jeg lenge drømt om å få en ekte smaksopplevelse fra Pascal’s konditori, da jeg i årevis har latt meg friste av bilder i sosiale medier av de søte fristelsene. Og hvem var denne kunstneriske mannen bak alt dette?
Det skulle jeg nå finne ut av!

 


Godsakene ble raskt revet ut av disken, og jeg hadde alt blinket meg ut et kakestykke som jeg skulle nyte til kaffen senere.
Det var et yrende liv og betjeningen hadde hendene fulle med å gi den beste service til de mange frammøtte gjestene.

 


Bordene var linet opp med sjokoladedrøm etter sjokoladedrøm..
Pascal hastet både hit og dit for å fylle på varene. Den store etterspørselen måtte dekkes opp, og det går unna som varmt hvetebrød.

 

 De fargerike kaken var et flott syn og svært populære.

 

 

«Hei, står du her og smiler?»

Pascal får etterhvert øye på meg og kommer bort for en liten prat. Og ja, hvem blir ikke glad over å være i et rom full av sjokolade!
Han forteller at han utdannet seg til konditor i Frankrike, og at det er mye jobb i dette yrket.
Jeg nevner at jeg tidligere har vært på en opplevelsestur i Paris, og at det frister med en ny reise til den vakre verdensbyen. På spørsmål om hva han selger mest av fra sine produkter, svarer han kjapt MACARON!
Men at det også går mye av fruktkaramell og julekonfekt.

 

Pascal haster videre for å hjelpe kundene, og jeg finner meg et bord lengre inne i lokalet. Der bestiller jeg meg en kaffe latte, og kakene måtte jeg selvsagt teste ut.
Og noe så smaksrikt har jeg aldri vært borti før! En kremaktig, fyldig og god sjokoladesmak fylte munnen, og jeg nøt stemningen og de rustikke omgivelsene. Magnifique er ordet!
Det summet i prat og flere andre så også ut til å kose seg denne ettermiddagen.

Remy og barna ordnet seg softis. Veldig fornøyde var de over å få spise macaron kakene som var i ulike farger og smaker.

 


Jeg vender tilbake til kakedisken og snakker med Kristin. Hun spør om jeg har kost meg og hatt det kjekt. Noe jeg absolutt har gjort.

Kristin sier at det er stort å få besøk av Pascal, og veldig bra for Molde. Det er gøy når spennende mennesker kommer til byen og skaper litt liv. Jeg merker at den hyggelige og blide franskmannen lager god stemning inne på Fole Godt. Og han tar seg tid til å hjelpe alle rundt seg. 

Jeg plukker med meg noen av hans mest populære sjokolader, og fyller posen. Må virkelig berømme de ansatte på Fole Godt, som jobbet så hardt for å ta unna den store kundestrømmen. Og det hele 3 dager til ende.

De har vært så flinke!

 


Her var fangsten!

Vi gledet oss til å teste ut dette. Men må innrømme at jeg var litt flau over å spise en så dyr sjokolade. Snakket med søstrene mine på videochat, som sier seg mer enn fornøyde nok med Twistposen.
Men sjokoladen var god på en annerledes måte. Det var brukt en del ulike sitrus smaker fra fjerne strøk, og den håndlagde julekonfekten hintet av jul. NAM!

 


Nå har julesnøen kommet, og skapte med dette litt utfordrende kjøreforhold.
Selv slet jeg med å komme meg opp bakken til jobben, og ble et komisk skue der jeg forsøkte å karre bilen opp. Det så ut som at jeg kjørte slalom, der jeg spant opp slaps og gjørme i alle himmelretninger!
Men vinter og snø er ikke bare trøbbel, snømåking og fandens oldemor. Det er og en tid for morsomme aktiviteter. Det er umulig å ikke ha det gøy!

 


Jeg elsker det vakre vinterlyset.
Luften er skarp av frost, men de nydelige fargene som utspiller seg på himmelen gir så mye glede.

 


Tid for JULEVASK!

Gulv og vegger tas etappevis før julen ringer inn.  Jeg innrømmer at stresshormonene har begynt å ta seg opp, men det er her en bare må lære seg å «skynde seg sakte». Vi dras mellom jobb og hjemlige plikter, pluss mye annet. Men det viktigste er at vi prøver å skape gode dager, og glede oss over juleaktivitetene. Mange blir syke nå, og da er det viktig å huske på at det blir jul uansett hva man rekker og ikke. Senk kravene og skuldrene. Husk også å puste.

 


Kakemann produksjon!
Dette er den mest populære kaken i huset, og en hit hvert eneste år. Jeg bakte en haug her i forbindelse med Nora sin juleavslutning i handballklubben.
Tror jeg må gå til storproduksjon, da barna nå har spist opp rubb og stubb. Men tror jeg med fordel kan gjemme dette vekk neste gang, så vi har noe igjen til jul. Og fryser du ned kakene, så blir de ekstra myke og gode ved opptining!
Vi skal også bake pepperkaker og risboller. Kanskje rekker jeg også å lage hjemmelaget marsipan konfekt?

 


Det er mange gaver å pakke, og ei tid som knapt strekker til. Men jeg elsker det!
Det beste med julen er den gleden du kan gi/gjøre for andre. Å se andre bli glade synes jeg er mer enn nok, og fyller meg med glede.

 

Oscar sitter ofte her og holder utkikk. Når han er ute så elsker han å bykse rundt i snøen!

 


Ta vare på på hver en vinterdag, og gjør det til en varm opplevelse🤍

 

♥Følg meg gjerne på Instagram hvor jeg heter: «trinenygardsvoll»

 

Klem fra Trine♥